Tijdelijke afsluiting Markeloseweg, aansluiting A1

De Markeloseweg is afgesloten voor autoverkeer vanaf 23 september tot en met 13 oktober.

In het kader van de uitbreiding van de A1 Apeldoorn-Azelo wordt ook de aansluiting met de Markeloseweg (afrit 27) aangepakt.

Op de plaats van de toe- en afritten komt een rotonde. Bovendien wordt het gedeelte tussen de rotondes, over beide viaducten dus, voorzien van een nieuw wegdek.

Hinder voor de weggebruikers en omgeving

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van 23 september tot en met 13 oktober. Dit zijn de weken 39, 40 en 41. Hiervoor moet zowel de Markeloseweg als de toe-en afritten van en naar de A1 tijdelijk afgesloten worden, en dit geldt ook voor de ventweg tussen de Roudaalterweg en de Langstraat.

Er wordt een omleidingsroute ingesteld en aangegeven met borden. De aansluitingen 26 (Lochem) en 28 (Rijssen) blijven in deze periode gewoon bereikbaar. Nood-en hulpdiensten kunnen te allen tijde doorrijden.

Automobilisten moeten vanaf 23 september drie weken lang rekening houden met een omleiding en een langere reistijd van 5-10 minuten. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen net als de hulpdiensten wel gebruik blijven maken van de ventweg over het viaduct.

Nieuwe situatie Markelose weg met twee nieuwe rotondes

 

Advies aan weggebruikers

  • Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits.
  • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo.