Rectificatie Uitnodiging najaarsbijeenkomst zaterdag 5 november 2022

Door corona is het al weer enkele jaren geleden dat voor het laatst een najaarsbijeenkomst voor de leden is gehouden.

Voor de (nieuwe) leden die nog geen najaarsbijeenkomst hebben meemaakt:

  • De jaarlijkse najaarsbijeenkomst staat open voor elk lid met een introducé.
  • Het heeft het karakter van een excursie
  • Nevendoelstelling is het beter leren kennen van de leden onder elkaar

De najaarsbijeenkomst van 5 november a.s. zal worden gehouden in het informatiecentrum van de Canadese begraafplaats op de Holterberg bij Holten.

De bijeenkomst start om 10.00 uur en zal – na een kop koffie met koek – bestaan uit een film en een rondleiding met uitleg door een gids. De verwachting is dat de bijeenkomst ongeveer om 12 uur zal zijn beëindigd.

In tegenstelling tot voorafgaande najaarsbijeenkomsten, wordt voor deze bijeenkomst geen eigen bijdrage gevraagd.

Om de excursie goed te kunnen organiseren, verzoeken wij u om vóór 30 oktober 2022 te laten weten of u aanwezig zult zijn en met hoeveel personen.

U kunt zich aanmelden per e-mail via info@evdeborkeld.nl of eventueel per post naar de secretaris Jaap Feenstra, Morsweg 32, 2312AD Leiden

Het bestuur hoopt velen van u te ontmoeten op deze excursie. Graag tot ziens op zaterdag 5 november 2022.

Informatie van de stichting Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten

Het ereveld ‘Canadese Begraafplaats Holten’ op de Holterberg is een indrukwekkende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. In het voorjaar van 1945, na vijf jaar van onderdrukking, bevrijdden (overwegend) Canadese troepen Noord- en Oost-Nederland. De Nederlandse overheid stelde gronden ter beschikking om de 1394 omgekomen soldaten een laatste rustplaats te geven.

In het naastgelegen informatiecentrum houden we met persoonlijke verhalen, anekdotes en foto’s de gedachte aan de gesneuvelde militairen levend. Bekijk in de filmzaal een impressie van de bevrijding van Noord- en Oost-Nederland, ontdek achtergrondinformatie over de begraafplaats en luister naar indrukwekkende verhalen over de gesneuvelde bevrijders. Aan de informatietafels ontdekt u nog meer over de bevrijding en onze bevrijders.

Bereikbaarheid

Canadese Begraafplaats Holten ligt op de Holterberg bij Holten.

Adres: Eekhoornweg 10, 7451 HR Holten

Het is bereikbaar via de A1, afrit 26 en 27. Volg daarna de borden Holterberg en Canadese Begraafplaats.

Aanvullende informatie

Aanvullende informatie kunt u vinden op de website van de stichting Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten:  https://www.canadesebegraafplaatsholten.nl/


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.