Najaarsexcursie De Pothaar op 1 oktober 2016

Zoals al jaren traditie is, heeft het bestuur van onze vereniging ook dit jaar weer een najaarsexcursie voor de leden georganiseerd.
Met een groep van 28 deelnemers hebben wij op 1 oktober 2016 het boerderijmuseum “De Pothaar” – gelegen tussen Holten en Bathmen – bezocht.

Na verwelkoming met koffie en krentenwegge in de als museum ingerichte boerderij hield boerin Alie Elmerink een zeer boeiende en onderhoudende voordracht over het wel en wee van het boerenleven in het verleden. Haar betoog werd ondersteund door prachtig ingerichte stijlkamers van vroeger tijden. Alie verzamelde zelf jarenlang oude scherven, serviezen, foto’s en nog veel meer van de vroegere generaties op “De Pothaar”.

Na de voordracht van boerin Alie en het vervolgens bewonderen van de tentoongestelde antieke voorwerpen werden de leden voorzien van een prima verzorgde lunch.
Al met al kan gezegd worden dat dit wederom een zeer geslaagde najaarsexcursie is geweest. Hieronder staan enkele foto’s van De Pothaar.

 

 


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.