Huizenmarkt en ledenbestand

Wellicht is het u al opgevallen: er staan nauwelijks nog “Te koop”- borden op De Borkeld. Hoe kan dat? En heeft dat effect op het aantal leden van de vereniging? Hieronder leest u de antwoorden.

Een paar jaar terug stonden er doorgaans zo’n 40 woningen te koop. Maar in 2019 alleen al zijn er ongeveer 20 verkocht, en de teller staat dit jaar al op 16 (bron: Funda). Anderzijds zijn er maar weinig nieuwe huizen in de verkoop gekomen. Een verklaring voor de verkoophausse kan zijn dat de markt voor recreatiewoningen meestal wat achterloopt bij de ‘gewone’ huizenmarkt, die al omstreeks 2014 opbloeide.  Nu, eind mei 2020, staan er nog maar 7 huizen op De Borkeld te koop. Vandaar dat er nog maar weinig borden “te koop” langs de wegen staan.

Heeft dit effect op het aantal leden? Jazeker. In de Algemene Ledenvergadering van maart 2019 kondigde het bestuur een ledenwerfactie aan met flyers. Toen waren er 138 leden.  Alle niet-leden kregen een flyer, en nadien ook alle nieuwe eigenaren van verkochte woningen. We kregen er tot nu toe 36 leden bij. Maar door onder meer verkoop zegden ook 17 leden hun lidmaatschap op. Per saldo kwamen er dus 19 leden bij en telt de vereniging nu 157 leden.
Een mooi resultaat. Het maakt de Eigenarenvereniging nog sterker tegenover bijvoorbeeld de gemeente. Streven van het bestuur blijft om het ledental verder te vergroten.

Wilt u reageren op dit bericht? Neem hieronder deel aan de discussie of mail naar info@evdeborkeld.nl.


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.