Excursie schaapskudde

Op zaterdag 4 oktober 2014 hadden zich ’s morgens zo’n 26 leden verzameld voor de inmiddels traditionele najaarsexcursie. Dit keer was de schaapskudde op de Friezenberg het doel. De schaapherder legde uitgebreid uit wat het doel is van de begrazing door schapen. Ook vertelde hij welk ras schapen hier graast: het Drentse heideschaap. Daarna gaf hij een demonstratie van het hoeden, door middelen van de opdrachten die de honden van hem krijgen. De schaapherder liet ook zien hoe hij zelf te werk gaat.
De excursie werd begunstigd door fraai zonnig najaarsweer, en de deelnemers waren zeer enthousiast. Na afloop genoot de groep van een prima lunch in de Zwemkolk. We kunnen daarom ook dit jaar weer spreken van een geslaagde excursie.

Hieronder kunt u enkele foto’s van de excursie bekijken, met dank aan mevrouw I. Clocquet.

 

 

 

 

 

 

 


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.