Wees alert met BuurtApp Nextdoor

Enkele van onze leden ontvingen de onderstaande brief met een uitnodiging om zich aan te sluiten bij de BuurtApp Nextdoor. Dit kan door een App te downloaden en in te vullen op de smartphone.

Deze buurtapp zou zich – als een soort Facebook – specifiek richten op de bewoners van het recreatiegebied De Borkeld.

Onder andere de politie, de Consumentenbond en het Tv-programma TROSRADAR manen mensen alert te zijn bij het downloaden van deze App!

Zoals ook uit onderstaande uitnodigingsbrief blijkt, wordt de indruk gewekt dat een bekende bewoner de uitnodiging heeft verstuurd. Dit is echter veelal niet het geval! Ook niet bij onderstaande brief.

Op zich kunnen buurtpreventie Apps zeer nuttig zijn. Elkaar op de hoogte houden van wat er in de buurt leeft, vergroot de veiligheid. Je kunt echter eenvoudig zelf met een groepje bewoners (bijvoorbeeld de bewoners grenzend aan één pad) een soort buurtapp m.b.v. WhatsApp opzetten.

Bij de buurtApp Nextdoor is het belangrijk te beseffen dat het in werkelijkheid om een commercieel Amerikaans bedrijf gaat. Zij hebben belang bij de informatief die jij via de App – vaak onbewust – prijsgeeft.

Onderstaand de brief die enkele leden hebben ontvangen.

N.B. De in de brief vermelde aanmeldingscode is voor de zekerheid gewist (elke brief heeft namelijk een unieke aanmeldingscode)

brief buurtapp Borkeld 2

 

 


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.