Vervangen asbestdak

Ter informatie:

De gemeente Rijssen-Holten heeft op 02 december 2020 de onderstaande mededeling gepubliceerd:

De gemeente Rijssen-Holten start op 2 december met een gezamenlijke actie voor de kleine particuliere asbestdaken (< 35 m2 golfplaten). Bij deze actie wordt opgeroepen om de asbestsanering gelijktijdig uitvoeren met de buurt- en wijkbewoners. Deelnemers aan deze actie kunnen rekenen op hulp van de gemeente.

Gezonde leefomgeving

De reden voor de actie is dat de gemeente het belangrijk vindt om de gezondheidsrisico’s voor de inwoners in te perken. Veel asbestdaken zijn al bijna 30 jaar oud. Dit betekent dat de verwering van deze daken toeneemt. Door een snelle collectieve sanering van asbest worden gezondheidsrisico’s verlaagd. Wethouder Jan Aanstoot: “Ik roep iedereen op om haar of zijn asbestdaken te saneren. Zo zorgen we samen voor een gezonde leefomgeving. De gemeente helpt jou en je buren graag om het saneren makkelijker te maken.”

Hulp van de gemeente

De gemeente biedt op verschillende fronten hulp bij deze gezamenlijke saneringsactie. Denk hierbij aan;

  • Het vaststellen of je wel of geen asbestdak hebt
  • Gezamenlijke sloopmelding (bij voldoende animo in de buurt)
  • Veiligheidsinstructie
  • Hulpmiddelen voor de uitvoering, zoals een (rol)steiger en opslagcontainer
  • Gratis asbestkits (met overall, mondkapje, handschoenen, spuitlijm, asbest platenzaken e.d.)
  • Vergoeding stortkosten
  • Faciliterend, zoals (deelnemende) partijen in contact brengen

Gezamenlijk saneren: vraag buurt- en wijkbewoners

Wil je meedoen aan de actie? Vraag in de buurt of meerdere mensen kleine asbesthoudende daken (<35 m2) willen saneren. Het komt namelijk vaak voor dat buurt- en wijkbewoners dezelfde (asbest)daken hebben, doordat ze in dezelfde periode zijn aangebracht. Door samen te werken kan de gemeente buurtgerichter te werk gaan en worden sneller meer asbestdaken gesaneerd.

Meedoen

Iedereen die mee wil doen met een gezamenlijke actie moet zich apart aanmelden via het contactformulier op www.rijssen-holten.nl/gezonddak. We starten met een gezamenlijke actie zodra voldoende mensen in een specifieke buurt of wijk zich hebben aangemeld. Deelnemers ontvangen dan een persoonlijke uitnodiging voor een (digitale) voorlichtingsbijeenkomst.

Meer informatie?

Bijvoorbeeld over subsidies, financiering of hoe je zelf eventueel asbest kunt saneren? Kijk dan op www.rijssen-holten.nl/gezonddak.


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.