Rookmelders in recreatiewoningen

Per 1 juli 2022 geldt de wettelijke plicht op elke verdieping van elke woning een werkende rookmelder geplaatst te hebben.

In de Algemene Ledenvergadering van 19 maart jl. heeft het bestuur gemeld dat deze verplichting ook geldt voor recreatiewoningen.

Achteraf is gebleken dat deze melding niet geheel correct is. Navraag bij een  brandweercommandant heeft ons meer duidelijkheid gegeven.

Voor bestaande vakantiewoningen is het vanuit wetgeving per 1 juli niet verplicht een rookmelder te plaatsen in de woning. Voor nieuwbouw vakantiewoningen is het wel verplicht.

Neemt niet weg dat het voor uw eigen veiligheid wel belangrijk is een adequate rookmelder in uw recreatiewoning te plaatsen.

Ook kan het natuurlijk zijn dat uw brandverzekering de aanwezigheid van een rookmelder eist.

Vergeet ook niet dat een uitslaande brand in een recreatiewoning bij droogte snel zal escaleren naar een grote natuurbrand in ons recreatiegebied!

 


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.