Gewelddadige overval op De Borkeld (update)

Donderdag 7 januari vond een grote politieactie plaats in ons recreatiegebied. Hierbij waren 5 politieauto’s en een ambulance betrokken.

De politie was op zoek naar een voortvluchtige man die verdacht werd van een poging tot verkrachting en verwurging van een bewoonster van een recreatiewoning aan de Vianenweg. De politie was snel ter plaatse. De man bedreigde de agenten en is gevlucht. De bewoonster is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

De volgende dag is tijdens een buurtonderzoek van de politie een 36-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats in een schuurtje bij een andere woning aan de Vianenweg aangetroffen en aangehouden. Het bleek om  dezelfde man te gaan die al werd gezocht voor de ernstige geweldpleging tegen een bewoonster een dag ervoor.

Als er getuigen zijn van het incident op donderdagmorgen 7 januari rond 9 uur op de Vianenweg, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie. Dat geldt ook voor mensen die informatie hebben over andere verdachte omstandigheden op donderdag of vrijdag aan de Vianenweg. Dat kan via 0900-8844 of social media. Anoniem een tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Het mag duidelijk zijn dat goed hang- en sluitwerk en adequate buitenverlichting op uw (recreatie) woning essentieel zijn!


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.