Windmolens in Rijssen-Holten (update: 27-5-2021)


Bericht van RTV Oost d.d. 27 mei 2021:

Het college van Rijssen-Holten zoekt niet langer naar locaties voor windturbines. Dat zei wethouder Erik Wessels in de raadsvergadering van donderdag 27-5-2021. Aanleiding is de ontstane onrust onder de bevolking in de hele gemeente.

Aan het begin van de vergadering werden er vragen gesteld door de VVD en SGP naar aanleiding van het bod van Rijssen-Holten aan de Regionale Energie Strategie (RES).

Hierop antwoordde wethouder Erik Wessels (CDA) dat het college heeft besloten om per direct te stoppen met de zoektocht naar geschikte locaties.

Na diverse voorlichtingsbijeenkomsten en een inspraakronde is het college tot de conclusie gekomen dat er geen draagvlak is voor tien grote windmolens in de gemeente. “Er was veel input, zorgen en alternatieven van de burger. Daarom beëindigen wij dit proces”, zegt Wessels.

“Het neemt niet weg dat we nog steeds voor de opgave staan om aan de opgegeven CO2-reductie te voldoen”, zegt wethouder Wessels. Hij proeft in de samenleving ook de urgentie om aan energiereductie te doen.

Volgens Wessels is uit de gesprekken met inwoners naar voren gekomen dat er veel alternatieven zijn voor windenergie. “Het college wil graag met de samenleving dit proces vormgeven”.


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.