Uitspraak kort-geding AZC gemeente Uden

In de afgelopen week was er veel publiciteit over een uitspraak van een kort-geding rechter die op verzoek van een aantal bewoners een Brabantse gemeente verbood een Van der Valk hotel open te stellen als AZC. Het vonnis is openbaar en ten behoeve van de leden kan het hier op de website van de vereniging worden gelezen.

Diverse onderdelen van de uitspraak zullen herkenbaar zijn voor de gang van zaken bij bungalowpark De Lindenberg in Holten. De geciteerde passages uit de brieven van de partijen in de zaak over Uden geven inzichtelijk die omstandigheden weer. Maar er zijn ook belangrijke verschillen tussen beide zaken, in juridisch en bestuurlijk opzicht. Daartoe behoren een aantal formele hobbels. De rechter neemt het bovendien de gemeente kwalijk dat door de weigeringen besluiten te nemen de burgers zijn beroofd van snellere mogelijkheden om hun argumenten aan de rechter voor te leggen. Daarom moet de gemeente nu pas op de plaats maken. Van uitstel hoeft geen afstel van het AZC te komen.


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.