Nieuw azc in Holten: gemeente gaat toch met meer bezorgde inwoners in gesprek

Door de enorme interesse in informatie over het nieuwe azc in Holten heeft de gemeente twee extra informatiesessies ingepland. Oorspronkelijk was er alleen een inloop voor direct omwonenden op dinsdagavond 4 juli, maar veel meer buren en betrokkenen willen met Rijssen-Holten en het COA om tafel. Lang niet iedereen is blij met de komst van het azc.

De gemeente Rijssen-Holten kondigde vorige week aan het vakantiepark De Lindenberg op de Borkeld te willen kopen, om het voor zeker tien jaar te kunnen verhuren aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Die organisatie wil er op 1 januari 2024 een asielzoekerscentrum voor maximaal 250 vluchtelingen openen.

Veel inwoners uit Holten toonden zich de afgelopen dagen verbolgen over het plotse besluit en de beperkte informatievoorziening. Voor de eerste inloopsessie (dinsdagavond) waren enkel de bewoners uit de directe omgeving rond De Lindenberg uitgenodigd. Wie geen uitnodiging heeft, komt er niet in. Maar veel meer mensen hopen hun zorgen en vragen kwijt te kunnen in het gemeentehuis.

Twee extra sessies
Rijssen-Holten komt die inwoners nu tegemoet door twee extra inloopsessies op poten te zetten. De eerste is aanstaande zaterdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in het gemeentehuis in Rijssen. De tweede is volgende week woensdag 12 juli van 18.00 tot 20.00 uur. „Ook hier geldt wel dat we de groepsgrootte beperkt houden”, zegt een gemeentewoordvoerder. „Wij en ook de medewerkers van het COA willen zoveel mogelijk vragen beantwoorden en één op één met mensen in gesprek. Dat kan niet als we honderden mensen binnenlaten.”

Lees hier hoe u zich inschrijft voor één van deze sessies.

Show comments

Join the discussion

One reply to “Nieuw azc in Holten: gemeente gaat toch met meer bezorgde inwoners in gesprek”

 1. Th. Middelbeek says:

  Had via de fractievoorzitter van de lokalepartij, ook mijn zorgen geuit.

  Nu het er naar uitziet dat we voor een voldongen feit staan en B&W tegen alle adviezen in en nauwelijks of geen rekening houdt met alle bezwaren. Wordt het tijd om dan te gaan voorbereiden op de nieuwe situatie. Vooropstaat, beveiliging icm zekerheden.
  Wij als vereniging hebben een bijzondere positie. Onze huizen mogen Niet permanent bewoond worden, dit is nu meten met twee maten! Want straks op de lindenberg wel. Daarbij zullen we moeten aandringen dat de gemeente gaat investeren in goede camera bewaking en dat er wellicht surveillance worden gedaan op de Borkeld. Dat konden toch ook om ons te controleren! Daarbij zullen er voorzienen moeten komen om de bewoners van de AZC nuttig te laten zijn met hun tijdsbesteding . Want de meeste trammelant komt door verveling.

  En grootste punt is de duur, 10 jaar is belachelijk lang zelfs 5 jaar. Optie maximaal 3 jaar! Met elk jaar evaluatie en contractbespreking mogelijkheden Kunnen aanpassen.

  Ook punt van waardevermindering heeft B&W niet aan gedacht, omdat zij zelf niet betrokken zijn, ook nog geen reactie. Maar dat gaat wel degelijk spelen.. schat i.o.m. Makelaar in om tenminste 20-30% afwaardering.

  Al met al genoeg zaken die de vereniging kan inbrengen.

Geef een reactie