Azc Rijssen-Holten, nieuwsbrief 21 december 2023

College neemt besluit over overeenkomst

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 19 december 2023 een besluit genomen over de overeenkomst met het COA. De overeenkomst is ook al ondertekend. De documenten van de overeenkomst vindt u vanaf 4 januari 2024 op de website van de gemeente, onder de veelgestelde vragen over het azc.

Vergunning voor het azc

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om niet direct een vergunning af te geven. Dat bleek juridisch niet mogelijk. In plaats daarvan kiezen zij ervoor om het uitgebreide proces te volgen.

In het uitgebreide proces maakt de gemeente eerst een ontwerpvergunning
Die liggen 6 weken ter inzage. Het is dan mogelijk om uw mening te geven over de ontwerpvergunning. Dat heet een zienswijze. Het voordeel van een zienswijze dat we de samenleving eerder in het proces betrekken, in plaats van achteraf via een bezwarenprocedure. Meer informatie over het indienen van een zienswijze vindt u op hier.

De ontwerpvergunning publiceert de gemeente op 31 januari 2024 op haar website. Het indienen van een zienswijze kan van 1 februari 2024 tot en met 13 maart 2024.

De gemeenteraad wordt ook bij het proces betrokken
Het college van burgemeester en wethouders vraagt aan de gemeenteraad of zij ruimtelijke bezwaren zien tegen het verlenen van een vergunning. Dat doen zij in de commissievergadering van 8 januari 2024 en in de raadsvergadering van 25 januari 2024.

Onafhankelijke risicoanalyse

Bureau Beke is gestart met een risicoanalyse rondom het toekomstige azc. Het bureau heeft al meerdere risicoanalyses gedaan over asielopvang. Bijvoorbeeld in Apeldoorn, Rekken, Warnsveld en Zutphen.

De risicoanalyse laat zien of er extra maatregelen nodig zijn
De analyse laat ook zien welke maatregelen dat dan zijn. Een belangrijk onderdeel is het ophalen van informatie bij omwonenden. Zij zijn belangrijk bij het maken van een risicoanalyse, omdat zij hun eigen omgeving het beste kennen.

Wilt u bijdragen en een korte vragenlijst invullen?
De vragenlijst is volledig anoniem. Iedereen van 15 jaar en ouder mag de vragenlijst invullen, u vindt de vragenlijst hier.

Meer informatie van de gemeente

Vindt u op de website van de gemeente Rijssen-Holten.


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.