Gemeentelijke controle permanente bewoning

Ambtenaren van de gemeente Rijssen-Holten zijn op 5 oktober jl. tezamen met politieagenten een grootschalig onderzoek gestart naar illegale permanente bewoning en illegale activiteiten in het recreatiegebied De Borkeld.

Enkele leden van onze vereniging hebben gemeld dat zij hierbij nogal intimiderend te werk zijn gegaan. Bewoners werden onder andere gevraagd om legitimatie en hun permanente woonadres. Ook werd het nummerbord van hun auto gecontroleerd. De ambtenaar meldde verder dat deze onderzoeken naar permanente bewoning in de toekomst vaker zullen worden gehouden.

Het is belangrijk te weten dat je je in Nederland alleen op de openbare weg moet kunnen identificeren als een agent je daarom vraagt. In het pand dat je eigendom is hoeft dat alleen als er een concrete verdenking is voor een strafbaar feit en met machtiging van de rechter.

Het bestuur is benieuwd of de actie nog een vervolg krijgt. Meldingen kunt u doorgeven via: info@deborkeld.nl

Onderstaand de brief die door de gemeentelijke controleurs aan de betrokken bewoners is uitgereikt.

 


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.


Comments are closed.