AED’s

Bij een hartstilstand telt elke minuut!

De leden van de  Eigenarenvereniging hebben daarom de wens uitgesproken dat minimaal één AED in het recreatiegebied De Borkeld continu beschikbaar moet zijn voor openbaar gebruik.

Na veel overleg van onze vereniging met de gemeente Rijssen-Holten en met steun van Casa Familia is het uiteindelijk gelukt ons recreatiegebied te voorzien van een AED.

De AED is – zichtbaar vanaf de Vianenweg – geplaatst op het terrein van Casa Familia (Vianenweg 106-26).

Deze AED is 24 uur per dag beschikbaar.

Daarnaast zijn in de nabijheid van het recreatiegebied AED’s gesitueerd aan de Postweg 128  (in de schuur) en aan de Schreursweg 4 (buitenmuur).

Schreursweg

AED 6-minutenzone

(informatie Hartstichting)

In een 6-minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand. Ze bellen 112 , starten met reanimeren en zetten een AED in. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk. Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood.

Wat is nodig voor een 6-minutenzone?

Voor een goed werkende 6-minutenzone zijn nodig:

  • een actief oproepsysteem
  • veel burgerhulpverleners
  • voldoende AED’s.

Werking 6-minutenzone

  • Stap 1: burgerhulpverleners krijgen een oproep bij een hartstilstand in hun buurt
  • Stap 2: burgerhulpverleners starten met reanimeren, halen een AED en zetten deze in
  • Stap 3: burgerhulpverleners gaan door met reanimeren totdat de ambulance er is


Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Leden kunnen inloggen met hun e-mailadres (als gebruikersnaam) en lidnummer (als wachtwoord).

Het lidnummer kunt u terugvinden op uw jaarlijkse factuur voor de contributie van het lidmaatschap van de vereniging. Het e-mailadres is het adres waarnaartoe de jaarlijkse factuur is gezonden.